Nyheter

2018-05-22
Vinnare av Eniacs Fotbollstips SKKF 2018

Eniac fanns med som utställare på SKKFs Årskonferens i Linköping och hade som vanligt ett fotbollstips för alla konferensdeltagare.

Elfsborg - IFK Göteborg 

1-1, 0-0 halvtid. Sista målet 94 min.

Endast 2 som gissade rätt slutresultat och halvtidsresultat

1. Ewa Alexandersson, Huddinge, sista målet 84 min. 
2. Joacim Hellqvist, Ludvika, sista målet 74 min

3. Magnus Rickardsson, Gislaved
4. Roland Persson, Gränge-Säfsnäs
5. Ulf Eklund, Västra Tunhem
6. Henrik Lindblom, Karlstad
7. Camilla Rasmussen, Botkyrka
8. Mikael Long, Lindome

Grattis till våra vinnare!

2018-01-24
Aveny Bokning - vilken succe!

Eniac befäster sin ställning som ledande leverantör av verksamhetsanpassade program för Svenska kyrkan. Ytterligare en rad församlingar och pastorat har valt Aveny Bokning för att effektivisera sin församlingsadministration. Vi hälsar följande nya enheter välkomna:

 • Södertälje pastorat
 • Salems församling
 • Bokenäsets församling
 • Härjedalens pastorat
 • Hässleholms församling
 • Högalids församling
 • Katarina församling
 • Maria Magdalena församling
 • Sofia församling
 • Svärdsjö, Envikens och Sundborns pastorat
 • Torsby pastorat
2018-01-24
Eskilstuna pastorat väljer Aveny
Även Eskilstuna pastorat använder nu Aveny för sin administration. I och med leveransen erhålls ett helintegrerat administrativt system med alla dess fördelar. Driftsättningen omfattar hela skalan av program för  ekonomi, kyrkogårdsadministration inkl kartor, diarieföring och bokning med integrerade centrala system. 
2018-01-23
Järna-Vårdinge väljer Aveny
Järna-Vårdinge pastorat ansluter till GAS-konceptet med Avenys ekonomiprogram. Enheten tar även steget över till Aveny när det gäller kyrkogårdsadministration och kartor samt verksamhetsstyrning med Avenys Bokningsprogram. Därmed erhålls ett helintegrerat administrativt system med alla dess fördelar. 
2018-01-23
Råda återkommer till familjen
Råda församling, som en gång i tiden var Eniacs första kund på kyrkmarknaden, är nu tillbaka i familjen efter en utflykt med andra system. Församlingen använder sedan en tid bokningsprogrammet och kommer att fortsätta med att implementera program för kyrkogårdsadministration och ekonomi. 
2018-01-01
Kundservice 2018

Klicka på länken nedan så redovisas planerade inskränkningar i kundservicen under 2018

Kundservice 2018 »

2017-09-01
Eniac växer!

Allt fler väljer Aveny-programmen för att effektivisera administrationen. Vi har rekryterat fyra nya medarbetare. Alla dessa började hos oss den 1 september. Vi förväntar oss en fortsatt god efterfrågan och känner nu att vi står väl rustade att ta ett nytt stort steg i Eniac Datas utveckling. 

Axel Garvars

Axel Garvars  har anställt som verksamhetskonsult med inriktning mot församlings /kyrkogårdsverksamhet. Axel har en examen från systemvetenskapsprogrammet vid Göteborgs universitet och kommer att arbeta med konsultation, kundsupport, registerkonverteringar och utbildning. 

Carina Johansson

Carina Johansson har anställts som administratör. Hon blir ansvarig för vår telefonväxel och kommer bl a att arbetar med företagets löner och redovisning. 

Ammar Al Suhairy

Ammar Al Suhairy har anställts som programutvecklare inom verksamhetsområdet församling /kyrkogårdsverksamhet. Ammar är nyutexaminerad högskoleingenjör i datateknik. Han kommer inledningsvis att arbeta med programutveckling, registerkonverteringar och specifikationer. 

Daniel Hildesson

Daniel Hildesson har anställts som programutvecklare inom verksamhetsområdet ekonomi. Daniel är utbildad civilingenjör i spel- och programvaruteknik. Han kommer inledningsvis att arbeta med programutveckling och specifikationer. 

Vi hälsar våra nya krafter varmt välkomna!

2017-06-09
Vinnare i Eniacs fotbollstips

Eniac deltog som utställare vid Kyrkokamerala föreningens årskonferens i Norrköping

Som alltid när Eniac är med på konferenser så har deltagarna möjlighet att vara med på vårt populära fotbollstips.

I väntan på sommarens damfotbolls EM gällde det denna gång det att tippa rätt slutresultat i träningsmatchen Sverige-USA. Slutresultatet blev 0-1 (0-0). Matchens enda mål gjordes i minut 56.

 

1. Martin Hüni, Värnamo

2. Claes-Henrik Jonsson, Rasbo

3. Carin Ferm, Södra Sandby

    Monica Olofsson, Själevad Mo Björna

    Niclas Hjorth, Sofia

    Stefan Linderås, Öckerö

    Anna Lundgren, Nybro

    Susanne Carlsson, Asker-Lännäs

 

Grattis till våra vinnare!!

2017-05-10
Vinnare i Eniacs fotbollstips SKKF

Eniac fanns med som utställare på SKKFs Årskonferens i Örebro och hade som vanligt ett fotbollstips för alla konferensdeltagare.

Svårt tips denna gång visade det sig. 

Djurgården - IFK Göteborg 

1-0, 0-0 halvtid. Sista målet 79 min.

Endast 3 som gissade rätt slutresultat...


1. Malin Lundell, Mariestad, sista målet 80 min. 
2. Elisabeth Lindqvist, Österhaninge, sista målet 57 min
3. Bodil Gärdén, Skövde, sista målet 13 min.

Grattis till våra vinnare!

Elisabeth Lindqvist

2016-12-27
Kundservice - 2017

Klicka på länken nedan så redovisas planerade inskränkningar i kundservicen under 2017

Kundservice 2017 »

2016-11-16
Falkenbergs pastorat väljer Aveny
Falkenbergs pastorat väljer Aveny för sin administration. Det nya pastoratet som bildas den 1/1 2017 innefattar hela kontraktet. Därmed sker en sammanläggning där nio församlingar och pastorat bildar ett nytt stort pastorat. I o m leveransen av Aveny erhålls ett helintegrerat administrativt system med alla dess fördelar. 
2016-05-11
Nya SvenskaGravar.se

I slutet på maj lanseras nya SvenskaGravar.se

Sajten bjuder både på ett nytt utseende och en ny sökfunktion, allt för att göra ditt besök både enklare och snabbare. Du kommer bland annat upptäcka att det nu är enklare att söka efter gravsatta bland alla våra registrerade förvaltningar och snabbt kunna sätta filter på ditt sökresultat för att hitta det du söker efter. Sajten är också mer lättläst i mobilen än den varit tidigare.

I samband med den nya sajten har vi också utvecklat funktionen för att skicka över information från Aveny till svenskagravar.se. Idag skickas information över till gamla svenskagravar.se och bearbetas en gång i veckan. Den nya funktionen skickar över information mer kontinuerligt och bearbetas varje natt för att informationen på svenskagravar.se ska vara så uppdaterad som möjligt.

Kika gärna på nya svenskagravar.se

 

2015-12-30
Kundservice - 2016

Klicka på länken nedan så redovisas planerade inskränkningar i kundservicen under 2016

Kundservice 2016 »

2015-10-22
Användarmötet - full GAS

Läs om vårt användarmöte i Swedbank och Sparbankernas tidning Kyrkmyntet.

 

2015-08-24
Ombyggnad pågår

Vi blir fler anställda på Eniac och våra kontorsutrymmen börjar bli lite trångbodda. Därför är just nu delar av lokalen en byggarbetsplats där det så småningom ska bli ett kontorslandskap och två mindre rum. Här kan du följa arbetets framfart.

Vi uppdaterar länken nedan med nya bilder allt eftersom arbetet fortskrider.

Läs mer här

2015-04-30
WebAveny Grav till första testkunderna

Under sommaren släpper vi WebAveny Grav till de första testkunderna som är Malmö, Stora Lundby-Östad, Helsingborg och Alingsås. 

WebAveny Grav är möjligt att ta med ut på kyrkogården i en mobiltelefon eller en surfplatta. Det finns flexibla sökfunktioner där resultatet presenteras i en fullständig eller kompakt lista, anpassat för det uppdrag som ska utföras.

Du kan snabbt få fram information kring en gravplats, gravsatta, skötsel mm. Du kan också enkelt uppdatera fotot på gravplatsen och skriv in händelser samt klarmarkera redan befintliga händelser som berör gravplatsen. 


2015-03-26
Ny elektronisk printtjänst

De enheter som arbetar enligt GAS-konceptet erbjuds nu att nyttja en ny lösning för extern utskrift. Med den nya tjänsten slipper enheten all pappershantering.

Vid fakturering i Aveny skapas en datafil som förs över elektroniskt för utskrift, kuvertering och distribution. Svenska kyrkan har tecknat ett centralt volymbaserat avtal med leverantören KGM. Uddevalla pastorat var först ut att använda sig av tjänsten för sina gravskötselfakturor.

2015-01-27
Alingsås pastorat väljer Aveny

Alingsås pastorat tar steget fullt ut och kompletterar nu med Avenys ekonomiprogram och kyrkogårdsadministrativa program. Genom att nyttja ett och samma system för sin administration uppnår man en effektivisering i en helintegrerad lösning som sparar dubbelarbete och innebär en kvalitetssäkring.

2015-01-27
Jönköpings pastorat väljer helintegrerat Aveny-paket

Jönköpings pastorat som sedan tidigare nyttjar Avenys ekonomiprogram har nu även beställt Avenys Grav-, Boknings- och Diarieprogram. Därmed erhålls ett helintegrerat administrativt system med alla dess fördelar. 

2015-01-27
Skövde kyrkogårdsförvaltning byter till Aveny
Skövde pastorat som administrerar enligt GAS-konceptet byter nu ut sina kyrkogårdsadministrativa system till Aveny. Förutom Aveny Grav och Karta leverera vi även Aveny Kremationsjournal och nya Aveny Bisättningsjournal. Därmed erhåller man ett helintegrerat affärsystem med alla dess fördelar.
2014-12-22
Kundservice - 2015

Klicka på länken nedan så redovisas planerade inskränkningar i kundservicen under 2015

Kundservice 2015 »

2014-08-25
Fyra nyanställda på Eniac

Eniacs kundbas växer och allt fler väljer Aveny-programmen för att effektivisera administrationen. Vi är stolta över det förtroende som visas oss. För att på bästa sätt ta hand om och serva våra kunder utökar vi vår personalstyrka. Vi har anställt ytterligare tre verksamhetskonsulter och en administratör.

Marie Palmér Aspkil började arbeta hos oss i maj som konsult inom produktområdet kyrkogård- och församlingsverksamhet. Marie arbetade sedan ett tiotal år tillbaka som kyrkogårdstekniker i Tyresö församling och tillför bl a kompetens inom området digitala kartor. Marie, som är stationerad vid vårt kontor i Stockholm, arbetar med utbildning, konsultation, kravspecifikationer och kundsupport

Alex Wahlandt började arbeta hos oss den 1 augusti. Han är ansvarig för vår telefonväxel och arbetar i övrigt med allmänna kontorsgöromål. Det blir alltså lättare att få kontakt med oss nu och vi kommer inte att behöva slussa inkommande samtal vidare till vår telefonservice i samma utsträckning som tidigare.

Rebecka Lorentzon började arbeta hos oss den 15 oktober som konsult. Rebecka kommer närmast från en tjänst som controller hos Göteborgs kyrkliga samfällighet och förstärker med sin verksamhetskunskap gruppen som arbetar inom produktområdet ekonomi. De huvudsakliga arbetsuppgifterna blir utbildning, konsultation och kundsupport.

Yvonne Rubinstein började också att arbeta hos oss den 15 oktober som konsult. Yvonne arbetade tidigare som controller på Feelgood primärvård och företagshälsovård i Göteborg. Även Yvonne kommer att vara verksam inom produktområdet ekonomi med bl a utbildning och kundsupport. Att vi förstärker denna grupp är en direkt följd av att vi tecknat avtal om GAS Ekonomi med Svenska kyrkan.

Vi hälsar våra nya krafter välkomna!

2014-03-24
Ännu fler väljer Aveny

Ytterligare en rad församlingar och pastorat har valt att byta till Aveny-programvara för att effektivisera sin administration. Vi hälsar följande nya enheter välkomna:

 

 • Västermalms församling
 • Enskede-Årsta församling
 • Norra Ölands pastorat
 • Södra Vings pastorat
 • Själevad, Mo och Björna pastorat
 • Engelbrekts församling

 

 

Vi tackar för förtroendet och hälsar er välkomna i Aveny-familjen!

2013-12-27
Kundservice - 2014

Klicka på länken nedan så redovisas planerade inskränkningar i kundservicen under 2014

Kundservice 2014 »

2013-12-20
Många nya Avenyanvändare

Allt fler förvaltningar inom Svenska kyrkan väljer Aveny för att effektivisera administrationen. Från 1 januari 2014 kommer följande nya enheter att ingå i Aveny-familjen:

 • Södra Lapplands pastorat
 • Dorotea-Risbäcks församling
 • Övertorneå församling
 • Bydgeå församling
 • Piteå församling
 • Råneå församling
 • Kinds pastorat
 • Norra Gotlands pastorat
 • Västra Vikbolandets församling

Eniac befäster därmed sin ställning som ledande leverantör av verksamhetsanpassade program för Svenska kyrkan. Flera enheter väljer att samverka enligt GAS-konceptet där Aveny Ekonomi används i pilotinstallationerna. Flera av enheterna går vidare och byter sina Grav- och Bokningsprogram. 

2013-10-14
Rusning efter nya Aveny Bokning

Eniac befäster sin ställning som ledande leverantör av verksamhetsanpassade program för Svenska kyrkan. Ytterligare en rad församlingar och samfälligheter har valt att byta till Aveny Bokning för att effektivisera sin församlingsadministration. Vi hälsar följande nya enheter välkomna:

 • Danderyds församling
 • Skarpnäcks församling
 • Össeby församling
 • S:t Johannes församling
 • Hallsbergs församling

Även några enheter som använder andra Aveny-program sedan tidigare kompletterar nu sitt affärssystem med Aveny Bokning. Detta gäller:

 • Falkenbergs kyrkliga samfällighet
 • Motala församling
 • Stigtomta-Vrena församling
2013-06-04
Karlstad väljer Aveny för hela slanten
Karlstads kyrkliga samfällighet använder sedan 2012 Aveny Bokning för sin verksamhetsplanering. För att uppnå fördelarna med ett helintegrerat affärssystem väljer man nu att byta såväl ekonomi-, tidredovisnings- som kyrkogårdsadministrativa program till Aveny. Samtidigt tecknas ett helkundsavtal. 
2013-05-28
Uppsala - årets kyrkogårdsförvaltning

Uppsala kyrkogårdsförvaltning har utsetts till Årets kyrkogårdsförvaltning 2013. Utmärkelsen delades ut den 27 maj i samband med SKKF:s rikskonferens i Stockholm. Prisutdelningen skedde under högtidliga former i Blå hallen i Stadshuset. Eva-Karin Claesson och Tord Engström tog emot diplom och blommor av Ann-Britt Sörensen, SLU Movium och Ronny Holm, SKKF.  Vi gratulerar vår kund till en fin utmärkelse.

2013-02-18
Tomelillabygden och Simrishamn bokar med Aveny
Tomelillabygdens församling och Simrishamns kyrkliga samfällighet har tecknat avtal om att nyttja Aveny Bokning för sin verksamhetsstyrning. De kommer även att använda Aveny för att fakturerera såväl externa kunder som intern clearing, då via KOB (Kollekt- och betalsystemet).
2012-12-28
Eniac nu även i Stockholm

Fr o m 2 januari 2013 är Eniac Data representerade även i Stockholm. Kontoret är beläget på Mäster Samuelsgatan 60 på bekvämt gångavstånd från Centralstationen och bemannas av vår verksamhetskonsult Claes Rudberg. Claes har arbetat hos oss sedan den 1 september främst med inriktning mot ekonomi-, anläggnings- och tidredovisningsprogrammen. Han har tidigare varit kanslichef hos Hägerstens församling och är därmed väl insatt i såväl Svenska kyrkans verksamhet som Aveny-programmen.

2012-12-21
Kundservice - 2013

Klicka på länken nedan så redovisas planerade inskränkningar i kundservicen under 2013

Kundservice 2013 »

2012-12-10
Aveny 11 Bokning driftsatt
Aveny 11 Bokning har nu börjat levereras. Först ut var Uppsala kyrkliga samfällighet och nu har även Växjö Kyrkliga samfällighet börjat använda programmet. Båda dessa enheter använder de nya funktionerna för att boka dopkalas, minnesstund och bröllopsfest.
2012-10-15
Övergång till Bankgiro Inbetalningar

I och med att Aveny11 Kundreskontra installeras rekommendera vi er som använder Bankgirots inbetalningsservice OCR att gå över till den nya tjänsten Bankgiro Inbetalningar.

Inbetalningsservice OCR är en gammal produkt som ger användaren tillgång till en inbetalningsfil med information om samtliga OCR-inbetalningar.

År 2006 lanserades en ny produkt, Bankgiro Inbetalningar. Den ger användaren all den funktionalitet som finns i Inbetalningsservice OCR, så som fakturering med OCR-avier och referenskontroll, samtidigt som den ger mycket mer information om varje betalning . I tjänsten Bankgiro inbetalningar kan, förutom OCR-inbetalningar, även övriga inbetalningar hämtas elektroniskt på samma inbetalningsfil.

Tjänsten Inbetalningsservice OCR avvecklas definitivt den 30 september 2013.

För att komma igång med tjänsten Bankgiro Inbetalningar behöver du kontakta din bank och teckna avtal om tjänsten.

2012-06-07
Nu bokar även Karlstad med Aveny
Församlingarna och Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads kyrkliga samfällighet har tagit idrift Aveny Bokning för sin verksamhetsstyrning. Man har även beställt funktionen för att exportera bokningsinformation till hemsidans kalender samt synkronisering med Outlooks kalender.
2012-06-05
Allt fler väljer Aveny Tidredovisning

Under våren har församlingarna i Täby, Landskrona och Österhaninge valt Aveny Tidredovisning. Intresset för tidredovisningsprogram är väligt stort. Detta som en direkt följd av införandet av den nya modellen för verksamhetsindelning. Genom att även tidrapportera i affärssystemet Aveny erhålls ett sammahållet informationsflöde som kommer att ge ytterligare fördelar när den nya budgetmodulen tas i bruk. 

2012-06-04
Borås Energi väljer Aveny Diarium

Borås Energi och Miljö AB har valt Aveny Diarium för sin diarieföring. Bolaget ingår i Borås Stadshus AB, har drygt 150 anställda och omsatte år 2010 800 miljoner.

2012-04-24
Aveny 11 Grav driftsatt hos Uppsala kyrkliga samfällighet

Uppsala kyrkliga samfällighet har som första kund börjat använda Aveny 11 Grav. I leveransen ingår även Fakturering/Kundreskontra samt Kremationsjournal. Förutom det nya användargränssnittet så innehåller programmet även ett par nya funktioner. I rutinen Analys av Aveny Grav kan kontroll ske om det finns bokade gravsättningar som inte registrerats i gravboken eller som har registrerats på fel gravplats. Integrationen har förbättrats med Aveny Karta . Urval för temakartor kan skapas direkt i gravprogrammet och presenteras i kartprogrammet. För att visa temakartorna krävs programmet Aveny Karta Viewer Plus.

2012-04-11
Göteborg först ut med nya budgetmodulen

Göteborgs kyrkliga samfällighet har som första kund tagit i drift den nya budgetmodulen i Aveny Ekonomi. Budgetmodulen som är en tilläggsoption är utvecklad inom ramen av den nya tekniska plattform som Aveny 11 bygger på. Med hjälp av tidigare ekonomiskt utfall och personaluppgifter från löneprogrammet skapas en arbetsbudget.

2011-12-22
Luleå stift väljer Aveny

Luleå stift väljer att byta till Aveny-program, detta inom ramen för samverkansprojektet och den gemensamma IT-plattformen (GIP). Projektet omfattar inte bara stiftets verksamhet utan vi är även glada att kunna välkomna följande nya kunder:

 • Luleå domkyrkoförsamling
 • Nederluleå församling
 • Lycksele församling

Den sitsnämnda församlingen kommer att hantera verksamhetsplaneringen med hjälp av Aveny Bokning.

Stiftskansliet, Domkyrkoförsamlingen och Nederluleå har beställt Aveny Ekonomi och WebAveny ekonomi och elektronisk fakturaattest.

Sedan tidigare bedriver Umeå kyrkliga samfällighet servicebyråverksamhet inom ramen för Luleå stifts samverkansprojekt. Förutom den egna samfällighetens administration, servar man där totalt 8 församlingar och samfällighet.

Eniac befäster inte bara sin ställning som ledande leverantör av verksamhetsanpassade program för Svenska kyrkan utan etablerar sig nu på allvar i landets nordligaste stift.

2011-09-02
Malmö bokar i Aveny
Även Malmö kyrkliga samfällighet väljer nu Aveny Bokning för hela verksamheten.
Sedan flera år tillbaka används Aveny Bokning för begravningsbokningar.
Nu tar man alltså "steget fullt ut" och kan därmed effektivisera hela bokningsprocessen och dra nytta av ett helintegrerat affärssystem.
Man har även valt funktionen "Export till nationella kalendern". Därmed publiceras informationen direkt på hemsidan.
2011-09-01
Många vill synkronisera bokningar med hemsidan

Allt fler förvaltningar har nu börjat synkronisera Aveny Bokning med Svenska kyrkans nationella kalender. Hittills har ett tiotal enheter börjat nyttja funktionen och många  står på kö.

Funktionen innebär att önskade bokningar som gjorts i Aveny Bokning även kan publiceras i den kalender som finns på den egna hemsidan utan att någon dubbelregistrering behöver göras (för exempel, se www.svenskakyrkan.se/alingsas).

2011-08-30
Allt fler e-fakturor via Aveny

Ett stort antal förvaltningar skickar och tar emot e-fakturor när det gäller inomkyrklig debitering, s k clearing. Funktionen ingår i Aveny-paketet inom ramen för programunderhållsavtalet.

Genom att koppla samman Aveny med Svenska kyrkans Kollekt- och Betalsystem (KOB) uppnås en effektiv och smidig hantering av såväl ankommande som utgående fakturor.

2011-03-08
Helsingborg väljer Aveny för hela slanten

Helsingborgs kyrkliga samfällighet använder sedan år 2004 Eniacs programpaket Aveny för sin ekonomi- och löneredovisning. I takt med tiden har även församlingarna implementerat Aveny Bokning för sin verksamhetsplanering. När nu även kyrkogårdsförvaltningen byter program till Aveny Grav så uppnår man fördelarna med ett helintegrerat affärssystem. I samband med detta har parterna även tecknat ett helkundsavtal som reglerar ett framtida samarbete. 

2010-12-14
Göteborg väljer Aveny Bokning
Göteborgs kyrkliga samfällighet väljer Aveny Bokning för hela verksamheten.
Kyrkogårdsförvaltningen var den första enheten i landet som tog i drift Aveny Bokning. Sedan flera år tillbaka används Aveny Bokning för begravningsbokningar. Även begravningsbyråerna har möjlighet att se och beställa begravningstider via webben. 
Nu tar man alltså "steget fullt ut" och kan därmed effektivisera hela bokningsprocessen och dra nytta av ett helintegrerat affärssystem. Detta innebär att ca 900 användare i "världens största" kyrkliga samfällighet använder världens bästa bokningsprogram för sin verksamhetsstyrning.
2010-11-22
Många nya Avenyanvändare

Ytterligare en rad församlingar och samfälligheter har nu valt Aveny för att effektivisera sin administration. Vi hälsar följande nya kunder välkomna:

 • Märsta kyrkliga samfällighet
 • Härnösands landsförsamlingar kyrkliga samfällighet
 • Härnösands domkyrkoförsamling
 • Skallsjö församling
 • Mora församling
 • Norsjö församling
 • Sandhults kyrkliga samfällighet

De båda enheterna i Härnösand och Märsta kyrkliga samfällighet kommer att hantera verksamhetsplaneringen med hjälp av Aveny Bokning.

Skallsjö församling i Floda väljer Aveny för redovisning och kyrkogårdsadministration och kommer att köpa drifttjänster av vår samarbetspartner Advance. Samtliga församlingar inom Partille och Lerums  kontrakt är har därmed valt Aveny-programmen som sin administrativa plattform.

Mora församling kommer fortsättningsvis att erhålla redovisnings- och löneadministrativa tjänster från Servicebyrån i Västerås stift och Norsjö församling kommer på motsvarande sätt att servas av Umeå kyrkliga samfällighet inom ramen för Luleå stifts serviceverksamhet. Sandhults kyrkliga samfällighet väljer att lägga driften av sitt system hos Borås kyrklig samfällighet

Eniac befäster därmed sin ställning som ledande leverantör av verksamhetsanpassade program för Svenska kyrkan. Allt fler enheter väljer olika former av samverkan.

2010-05-04
Aveny 11 i "skarp drift"

Den nya versionen av Aveny med benämningen 11 är nu i drift hos de första förvaltningarna. Först ut var Uppsala kyrkliga samfällighet. Inledningsvis är det etapp 1 med delprogrammen Aveny Ekonomi, Aveny Leverantörsreskontra och Aveny Systemadministration som körs.

Aveny 11 är ett omfattande utvecklingsprojekt som är byggd på en ny plattform med ny programkod och ett nytt modernt användargränssnitt. I och med att våra kunder får tillgång till den nya versionen värdesäkras investeringen i Aveny-programmen för framtiden.

2010-05-04
Aveny Bokning + Styr-o-regler = Sant

Nu går det att integrera Aveny Bokning med styr- och reglersystem.

Pertti Rintakoski, fastighetstekniker i Mariestads församling är väldigt nöjd med resultatet som inneburit stora ekonomiska besparingar samtidigt som miljön skonas och man håller koll på fukten.

I Aveny Bokning görs bokningar av aktiviteter i de olika lokalerna. Bokningskalendern erhåller en mängd information om när och hur länge lokalerna nyttjas.

Med denna information som grund förses styr- och reglersystemet med information för exempelvis värmestyrning.

Sedan en tid tillbaka är det information från Aveny Bokning som bestämmer hur och när uppvärmning skall ske i Leksbergs kyrka och församlingshem hos Mariestads församling. Just nu pågår installation även i Domkyrkan.

Läs mer »
På gång

KOM OCH BESÖK OSS! 

 

VA-utvecklings anv.träff

   Malmö den 16-17 maj

 

SKKF:s Rikskonferens

   Linköping den 21-22 maj

 

Kyrkokamerala föreningens Årskonferens

   Gävle den 12-14 juni


FSK:s Årskongress

   Gävle den 3-5 september

 

Eniacs användarmöte

   Göteborg den 22-23 november